7 عالی مفید پیشنهادات بهبود تصاویر حدیث فولادوند

7 عالی مفید پیشنهادات بهبود تصاویر حدیث فولادوند

7 عالی مفید پیشنهادات بهبود تصاویر حدیث فولادوند

Blog Article

از میان معاشران و دوستانش میتوان به هوشنگ ابتهاج و فریدون مشیری و صادق چوبک و سیاوش کسرایی و ابراهیم گلستان و منوچهر آتشی و بیژن جلالی و جهانگیر افکاری اشاره کرد. طبرسی مفسر شیعی مذهب، از امام پنجم شیعیان محمد باقر و فرزندش جعفر صادق نقل کردهاست: هنگامی که خداوند به پیامبر اسلام وحی کرد که علی بن ابیطالب را به جانشینی خود، منصوب کند. غزل پستمدرن در سالهای آغازین خود، شامل آثاری رادیکال اما پراکنده میشد که بیش از آنکه تحت تأثیر شعر نئوکلاسیک باشد، سعی میکرد تجربههای شاعران شعر آزاد زبانگرای آن روزگار را، در قالبهای شعر کلاسیک فارسی پیاده کند. برخورد با شاعران غزل پستمدرن، محدود به دستگیری نبوده است و میتوان به فشارهای گوناگونی نظیر حملهٔ گسترده در شبکههای اجتماعی، تخریب و توهین در وبسایتها و برنامههای تلویزیونی و… معصومیت ازدسترفته یک مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی به کارگردانی داوود میرباقری محصول سال ۱۳۸۲ است. «سراب» نخستین مجموعهٔ او به اسلوب جدید است اما قالب همان چهارپاره با مضمونی از نوع غزل و بیان احساسات و عواطف فردی، عواطفی واقعی و طبیعی است. تقریباً اکثر مجموعههای غزل پستمدرن در دههٔ هفتاد و هشتاد، موفق به کسب مجوز از وزارت ارشاد نمیشدند که علل این مسئله در مصاحبههای شاعران این جریان، مباحث فلسفی و نقد فراروایتها، بیان بیپرده و دایرهٔ واژگانی وسیع و بدون سانسور، بررسی مسائل حدیث فولادوند اصالتا اهل کجاست و مشکلات اجتماعی، و همچنین مخالفت ممیزان وزارت ارشاد با هر جریان پیشرو عنوان شده است.  C on᠎tent has been g᠎ener​ated ​with the ᠎help  of GSA᠎ Conte nt G​ener at᠎or D em​ov ersion.


حدیث فولادوند در رز زرد

منتقدانی نظیر محمد حسینی مقدم این جریان را به سه دورهٔ آغاز و تجربهگرایی، تثبیت و تئوریزه شدن، گسترش و همهگیری تقسیم میکنند، که از جدا شدن این جریان از غزل روایی (غزل فرم)، آغاز شده و به همهگیر شدن آن در کشور میرسد. آنها غزل پستمدرن را نمادی از انسانی درگیر با مظاهر مدرنیته میدانند که با کتوشلوار برای خرید کلهپاچه میرود یا در آپارتمان ۴۰ متریاش پیتزای قرمهسبزی میخورد. برخی از پژوهشگران، زرتشتیان («پارسیان» یا «زرتشتی») را به عنوان اولین یکتاپرستان و تأثیرگذار بر دیگر ادیان جهان میدانند. بنیانگذاران این جریان، آن را اجرای شعر پستمدرن در قالبهای کهن فارسی و نوعی تلفیق و کلاژ میدانند. با توجه به ادعای مقالات و مانیفستهای بنیانگذاران این جریان، غزل پستمدرن به صورت پراکنده و غیررسمی از گذشته در شعر فارسی وجود داشته است. غزل پستمدرن در طیفهای مختلف، مخالفان سرسختی دارد. از جامعهشناسانی که هنوز شرایط جامعهٔ ایران را برای ورود هنر پستمدرن مناسب نمیدانند تا طیفهای مختلف وابسته به حکومت که به زبان عریان یا مسائل اجتماعی و سیاسی مطرح شده در اشعار، نقد دارند. بسیاری از کتابهای غزل پستمدرن در ایران ممنوعه هستند و به صورت زیرزمینی به فروش میرسند یا در فضای مجازی به شکل رایگان عرضه میشوند.


حدیث فولادوند در نقش فوزیه

با همین استدلال، جریانهای شعر زبانگرا و غزل پستمدرن میتوانند واکنش هنرمندان به جنگ هشت سالهٔ ایران و عراق و تبعات ناشی از آن، تلقی شوند. برخی از نظریات، با بررسی شباهتهای رمانتیسیسم حاکم بر شعر دههٔ سی ایران و غزل پستمدرن، بیان میکنند که همانگونه که اتفاقات پس از کودتای ۲۸ مرداد، به سرخوردگی هنرمندان آن زمان و سوق دادن آنها از آرمانشهر ذهنی به فجایع اجتماعی منجر شد؛ غزل پستمدرن نیز واکنشی نسبت به جنگ هشت سالهٔ ایران و فجایع آن است، با رویکردی متفاوت و تکنیکمحور. شاعران غزل پستمدرن و آثارشان، در دورههای مختلف با محدودیتهای زیادی از طرف وزارت ارشاد و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران روبرو بودهاند. همچنین بسیاری از شاعران و ترانهسرایان جوان غزل پستمدرن، توسط نهادهای امنیتی احضار شده و تحت فشار قرار گرفتهاند. غزل پستمدرن با عبور از سد سانسور یا دور زدن آن به روشهای گوناگون، توانست به مخاطب عرضه شود و در فضای مجازی طرفداران زیادی را کسب کرد. اما در نهایت منتقدان بر استفاده از اصطلاح «غزل پستمدرن» توافق داشتند و در سالهای پس از آن، نامهای دیگر به فراموشی سپرده شدند یا کارکردی متفاوت پیدا کردند. غزل پستمدرن در دههٔ هشتاد توانست در کشورهای دیگر فارسیزبان مانند افغانستان و تاجیکستان نیز گسترش پیدا کند و مورد استقبال نسل جوان این کشورها قرار گرفت.


به عنوان بخش دیگری از مشکلات شاعران غزل پستمدرن اشاره اینجا کرد. شاید از همین رو است که خوانش جدیدی از جنگ، سوژهٔ بخش قابل ملاحظهای از غزلهای پستمدرن بوده است. زبان عریان، عصیانگری و پرداختن به موضوعاتی که در جامعه تابو محسوب میشدند، باعث شد که در بین نسل جوان و هنرمندان پیشرو، طرفدارانی سرسخت پیدا کند و در عین حال، موجب واکنش شاعران سنتی و بخش محافظهکار جامعه شد. رند را به بدنامی عیب مینهند و اهمیتی نمیدهد و اگر یک بار با او بنشینند، آنان نیز بدبین خواهند شد. اولین بار در دههٔ هفتاد شمسی بود که منتقدان، اصطلاح «غزل پستمدرن» را برای اشاره به غزلهای پیشرویی استفاده کردند که از لحاظ زبانی و ساختاری با اشعار کلاسیک بسیار متفاوت بودند و از دیدگاه تفکر و تکنیک، شباهتهای انکارناپذیری با جریان شعری پستمدرن داشتند. عدهای اعتقاد دارند، زندگی انسان امروز، سرشار از موقعیتها و وضعیتهای پارادوکسیکال است و این جریان شعری، تنها بازنمودی از جهان پیرامون است. اظهاراتی از فیلسوفان هستند که بر سر مقبره اسکندر گرد هم آمدند، افرادی که یک سلسلههایی از آپاتمها (apophthegms) را با مضمون کوتاهی زندگی و زودگذری دستاوردهای انسان بر زبان میآوردند …

Report this page